Joc și Rock
Opera Comică pentru Copii
•
1h 7m
Fetele și flăcăii din sat s-au adunat să se închine lunii noi. Legenda spune că atunci când apare pe cer „Crai nou”, tinerilor care se roagă la el li se îndeplinesc dorințele. Dochița se roagă ca iubitul ei, plecat în armată, să se întoarcă mai repede. Apare Moș Corbu, un bătrân cântăreț din cimpoi, mare poznaș, spre bucuria tinerilor. El le aduce știrea că în codru se află o domnișoară și un domn, rătăciți și obosiți și le spune să-i aducă în sat. După plecarea fetelor și băieților, Moș Corbu îi povestește Dochiței că tânărul pierdut în pădure este domnul Leonaș, care a răpit-o pe nepoata Ispravnicului, Anica. Cei doi îndrăgostiți sunt urmăriți de Ispravnic și de jandarmi. Flăcăii îi aduc din pădure pe Anica și Leonaș și hotărăsc să îi ascundă de urmăritori: Anica e adăpostită în casa Dochiței, iar Leonaș se furișează în pădure, împreună cu Moș Corbu. Curând apar jandarmii, cu Bujor în frunte, iubitul Dochiței, iar reîntâlnirea lor este prilej de bucurie pentru toți sătenii. Apare și Ispravnicul, speriat de moarte: în codru, doi bărbați l-au amenințat.
El crede că sunt hoții care i-au furat din casă 40.000 de lei și pe Anica. Bujor și soldații pleacă în munți în căutarea hoților, iar Ispravnicul rămâne să povestească aceste întâmplări Dochiței. Din pădure vine Leonaș, învelit într-o manta, și-l amenință din nou pe Ispravnic: cei doi bărbați de care se speriase acesta erau de fapt Leonaș și Moș Corbu. Leonaș reușește să-l închidă pe Ispravnic în cârciuma satului.
Dochița o aduce pe Anica din casă, îmbrăcată în haine țărănești, dar Leonaș și Anica nu au prea mult timp să stea de vorbă pentru că se întorc jandarmii. Anica intră repede în casă, iar Leonaș fuge iarăși în pădure, rugând-o pe Dochița să-i spună lui Moș Corbu ca, atunci când a trecut primejdia, să cânte din cimpoi. Bietul Moș Corbu este adus între puști de Bujor cu jadarmii și forțat să spună unde sunt fugarii. Moș Corbu refuză cu îndârjire, dar Isparvnicul, ieșind din cârciumă, are o idee: să-i dea moșului de băut ca să spună totul. Într-adevăr, după ce dă pe gât mai multe ulcele cu vin, el le spune tot ce știe despre Leonaș și Anica, ba mai mult, începe să cânte din cimpoi și Leonaș iese din ascunzătoare. Moșul, după ce își mai revine puțin descoperă că i-a trădat fără să vrea pe cei doi îndrăgostiți. Leonaș scoate două pistoale și le îndreaptă spre Ispravnic, dar sosește un jandarm care aduce un plic pentru Ispravnic.
Ispravnicul însă nu știe să citească. Se oferă să citească Moș Corbu, care dezvăluie că tâlharul care a furat banii a fost găsit: este o rudă de-a Ispravnicului! Moș Corbu, profitând de faptul că are scrisoarea în mână, îl amenință pe ispravnic că, dacă nu binecuvântează logodna dintre nepoata sa Anica și Leonaș, va striga în gura mare cele aflate.
Neavând încotro, Ispravnicul consimte la căsătoria celor doi, spre bucuria tinerilor. Iată cum Crai nou a adus fericire pentru cele două perechi care se iubesc: Anica se va putea logodi cu Leonaș, iar Dochița cu iubitul ei Bujor.
Spectacol de operetă - recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani.
Durata: 60 de minute
Regia Cristian Mihailescu
Scenografia: Sabina Veșteman, Bianca Veșteman
Conducerea muzicală: Alexandru Ilie, Gheorghe Iliuță
Coregrafia: Traian Șetreanu
Asistent coregrafie, street dance: Ionuț Picincu
Distribuția
Moș Corbu: Vicențiu Țăranu
Bujor: Bogdan Podlovski
Leonaș: Gjergji Mani
Ispravnicul: Daniel Pascariu
Anica: Ionela Mani
Dochița: Oana Șerban
Corul:
Diana Alexe
Rodica Bunea
Mădălina Constantinescu
Daniela Cârstea
Dumitru Filip
Ovidiu Hâncu
Diana Hurjă
Antonia Necla Meryen
Andrei Petre
Adrian Rădulescu
Dorin Rohat
Ema Sălăjan
Alin Trifu
Baletul:
Dragoș Andruță
Mihaela Anica
Alyn Arhire
Cristina Babalâc
Ana Badea
Sabina Chirilă
Elena Chiriță
Alexandru Chiș
Consuella Crăciun
Alexandru Ducan
Eva Dumitrache
Andreea Mirea
Theodora Marin
Andrei Nicolae
Mihai Pricope
Ionuț Picincu
Andreea Soare
Andrei Tarcău
Ștefan Tănase
Orchestra:
Vioara I: Roxana Cioran, Constantin Mirea, Anca Sinaci, Georgiana Țane
Vioara a II-a : Emilia Botezatu, Alina Horez, Marius Limban, Daniela Tudor
Violă: Maria Colțatu, Ana Maria Nicolae
Violoncel: Emeșe Achim, Alexandra Pascaru
Flaut: Amalia Nedelcu, Petra Hriban
Oboi: Cristina Cincan, Manuela Slave
Clarinet: Bogdan Mavroean, Bogdan Vasile
Fagot: Mihai Boboiescu, Vlad Dănilă
Corn: Petru Șfabu, Cosmin Vasilache
Trompetă: Sorin Robu
Trombon: Liviu Filip
Percuție: Paul Luculescu
Band-ul:
Saxofon: Cosmin Stanciu
Chitară electrică: Dragoș Stama
Chitară bas: Radu Petrovici, Vlad Vedeș
Baterie: Beniamin Lazăr
O producție Opera Comică pentru Copii
Up Next in Opera Comică pentru Copii
-
Frumoasa Vasilisa
Al treilea fecior al Țarului Rusiei, mezinul, este sortit să se căsătorească cu o broscuță, care de fapt este prințesa Vasilisa. Pentru ca binele și iubirea să învingă prințul Bogdan trebuie să depășească mai multe obstacole, dovedind astfel că are toate calitățile necesare unui prinț și că este ...
-
Răpirea din serai
În palatul lui Selim Pașa se găsesc închise Konstanze și camerista ei Blonda. Curând apare Belmonte, un tânăr nobil spaniol, logodnicul Konstanzei, sosit pentru a o elibera. Pedrillo, valetul său, prizonier și el, îi promite ajutorul. Dar intrarea în palat îi este închisă de Osmin, căpetenia pazn...
-
Albă ca zăpada și cei șapte pitici
A fost odată ca niciodată o regină care cosea. Ea s-a înțepat cu acul, iar o picătură din sângele ei a căzut pe zăpada din grădină. Atunci, ea și-a spus: „Ah, ce mi-aș dori să am un copil cu pielea albă ca zăpada și gura roșie ca sângele”. Visul ei s-a împlinit și, la puțin timp după aceea, regin...